Monday, July 5, 2010

Hi Buddies,


Monday BLueSs...I feel so tired!
3.30 am this morning baru jejak kaki di SBCR. Last weekend we all satu family blk Aloq Staq lagi. Friday nite 11pm kitrg bertolak dari SBCR..my hb yg drive...I naik je kreta, 10 min pertama je dapat bertahan melayan my hubby, selepas mengucapkan "Syg drive carefully ya..Gudnite" :) tau tak, sedar ja dah smp tol Juru, itu pun sbb Amrin Hafiy nangis kelaparan...adeeh melekat mata rasa nak buatkan dia susu..lps minum je boleh pulak si kecik tu tak mau tido..."Amrin tolongla ...mummy sleepy..hukhuk". baik punya..3.45am depan rumah mak, Amrin pun dgn slumber nye melelapkan matanya semula..sabo jela bucuk sorg ni! Mlm smp sempat berborak dengan mak sebelum sambung tido.


Esk pagi2 Amrin dah bangun, I bwk dia keluar blk utk jumpa Tokma. Kelihatan excited Amrin menerpa dan memeluk Tokma, confirm rinduu sgt nih! sama la cam mummy kan Amrin.



Hari Pertama:


Menu Bfast Tokma:

Nasi Goreng.
Cucur ikan bilis keledek (seddapp..)



Lunch:

Pajeri Rebung
Ikan Masin
Ayam Goreng kicap..



Hari pertama berada di A/Star, tak byk activity yg kitrg buat. Rasa mengantuk dan keletihan sgt..Petang tu pulak, Makdak n family dtg rumah. (Dah lama rasanya tak jumpa Makdak nih) sempat la berborak skit dgn Makdak, Makdak kelitahan sedikit lesu dan tak berapa nak bercakap sejak pulang dari melakukan umrah pada hujung bulan 6 lepas. Tp apa yg aku prasan, Makdak ttp maintain debab!hihi. The best part yg dpt kurasa apabila dpt dinner beramai². Menu mak pada malam tu,



Dinner:

Mee Goreng.

:: teliur je menaip semua menu di rumah Mak.



Pada keesokkan hari ( Ahad, 4/7/10), I dah awal2 lagi buat special request nasi minyak.



Bfast :

Nasi minyak
Sambal ikan bilis kering.
sambal udang lazartt...



Mmg betul² mari..lepas mkn je rasa mata ni berat semcm. Tambah letih menunggu kak na, janji nak amik pagi² ajak teman g settle hal personalnya.. tgu punya tgu siap tido lagi. pun tak sampai² jugak. Pukul 11am tetiba je muncul di pintu dapur...Ah, malas rasa nak ikot..tp apa kan daya terpaksa...

So time keluar tu sempat gak prasan bergambar dgn aksi cun dlm kereta jala.


bersama kak na


Alor Star...

cantik sgt Masjid Zahir...


Settle je teman kak na berurusan, destinasi seterusnya ...ya Jumput Tasya blk sekolah! haa dah lama rasa tak g sekolah rendah ni ...sure dah banya berubah.



depan SADR.

ini la panorama di hadapan SADR, teringat zaman dahulu kala...time keluar ni sekolah dengan comot (belemoiihh), panas dan kelaparan. Tp takpa ubat dia ada time tu..ha ni dia...





ice krim tinggap.


Seingat I, dah hampir 20th ais krim tingkap ini berdiri teguh! wahh tahniah la makcik (mak nana kawan i gak). Banyak cerita ais krim tingkap ni...


haa..yg ditunggu dah pun sampai ...Natasya Adillah..comotnyeee dia...aik, faiz pun ada...dah besar budak Faiz nih!



tasya n faiz..



Sesi membuli sudah bermula.. "Tasya blikan nana ais asam ko satu!" dan ini lah hasilnya..hihi...
sejukkk...!

Next Agenda,

Sepetang di jitra..

Letih² petang kami meneruskan agenda utk lepak dia jitra, gambar dgn i tak byk ...tak puas hati actually.

amik gambaq dulu noh...:D


otw to Jitra...

sempat berposing bersama tasya.

Setibanya di jitra, sempat la I berjumpa dengan wazzy ,dah lama tak jumpa wazzy nih dh mcm berisi skit rambut pun dah kurang nampaknya. byk benda yg dapat kitrg borak ..tp tak lama pasal nak siap berangkat pulang ke kl...

Setibanya di rumah...mummy di sambut oleh my lil boy...hhahaha kena tgl ye syg..



budak kena tgl ...my lil prince charming...



Amrin tak dapat ikot serta activity mummy bersama ibu na pasal Amrin kena stay rumah tolong tokma...

Watch this...betapa bz amrin hafiy sewaktu ketiadaan mummy dirumah...


video

ini la "Kereta Sodok Kecil"



Rajin ka buat² rajin ni Amrin??? amrin mmg rajin mengemas..tambah depan Tokma ...penat mummy ambik penyodok ni ..dah mengamuk satu rumah...main puas² ye sayang...:D


Hymm...klau blk A/Staq dah mmg mcm tak mau blk KL...tp apa kan daya ..mmg kena blk ...mmg A/Staq the best walau pendek sgt dapat spent time dgn mak abah, tasya & kak na...



Ok guys...till then



Chauwssss...





Related Posts with Thumbnails