Friday, October 29, 2010

Contest Cuba Teka Berat Qaisara

Hi All,

this is the 3rd time cik apa join contest :P (nampak sgt takda keja)

closing date: 21 November 2010 (11.59malam)

kalini contest utk 

berapa la agaknya ek?
cik apa teka berat Qaisara ni 
11.8kg =) 
so, to all, jom la ramai² kita join contest ni jomm!!! click here to join!

Thursday, October 28, 2010

koma sehari

Hi All,

today cik apa takdak mood nak buat keja, lepas tu cik apa nak membebel skit.smlm cik apa kena tegur dengan boss pasai cik apa dok bersila atas kerusi. (pelik kan?yang penting salah kah?) tp cik apa sangat suka, ala² buat kerja sambil cicah garam belacan tepi bendang (layan habis)..baru la enjoy buat kerja. biasala asal pun dari kampung.

cik apa ni tidak berpuas hati bukan pasal boss tegur, tp pasal boss soh assistant manager yang tegur cik apa. cik apa senyum dan nak tergelak pun ada bila baca message dari assistant manager tu.(terbayang buruknya tebiat haku) cik apa pelik apsal boss tak tegur sendiri ek?? (takkan dia malu dengan cik apa kot) nak ja cakap dengan boss tu tak payah la nak jaga hati cik apa ni pasal cik apa open minded apa! cik apa balas message thank you =) kepada assistant boss tu, pastu cik apa jugak hantar message direct to boss cik apa. tunggu jugak kot-kot dia nak balas, tp harammm...bayang message masuk pun takdak! 

kalau dia tak naikkan gaji cik apa pun, cik apa tak heran and tak amik hati pun (cik apa bukan nak riak, ini kan company dia) cik apa ni semut merah ja..hihi

harini cik apa nak kena buat report untuk di implement kepada generasi sedia ada dan generasi akan datang, sebabnya kekdah cik apa untuk export out database into 1 file dah berjaya bagi menggantikan kekdah kuno yang digunakan selamani. lepastu cik apa nak kena convert 3 databases untuk training next month. tapi disebabkan mood cik apa tengah berada dalam koma yang sangat kritikal untuk layan kerja opis arini, satu apa pun tak menjadi lagi.(cik apa tengah makan gaji buta) nanti kalau boss tanya, kenapa blom siap, cik apa nak jawab "Kaki cik apa ni lenguh" sebab tak boleh bersila atas kerusi. (berani kah?) 

haaa...arini cik apa rasa macam staff baru pulak di opis ni, duduk tegak macam pokok kelapa. kaki cik apa pun da kebas² ni.terpaksa la cik apa harungi jugak! (sabar jala dik non oi..) bila difikir secara +ve, sayang jugak boss kat cik apa, pasal dia selalu skodeng apa cik apa buat. (secret admire kah?)

::boss isap rokok dalam opis cik apa tak bising pon! (mak tau dia boss)


till then =)

Wednesday, October 27, 2010

PAPA & BABY CONTEST ! !

Hi All,

cik apa join contest lagi ...mcm best pulak! :D
closing date:14 November 2010
click HERE to join the contest! jom la!


PAPA bersama Baby
ini pula picture Daddy bersama Amrin Hafiy 

Nama Daddy: Aminuddin
Nama baby: Amrin Hafiy
Umur baby: 1th 2bln

wish me luck!

Saya Nak Beg Itu!♦♦♦GIVE☺AWAY

Hi All

cik apa join contest! haha...1st time nih...
closing date : 30th October 2010 
click HERE  to join the contest! hurry....





Tuesday, October 26, 2010

Cik Apa...

Hi All,


haihhh...hari I teringat zaman sekolah dulu. Ada sorang cikgu ni memang best! Namanya cikgu siti, murid paling manja tu I la ...hihi selalu pegi lepak dan makan di rumah cikgu ni. sebab tu la SPM BM dapat A1, haha..
teringat panggilan cikgu ni kapada semua student. "cik apa". dulu setiap kali cikgu ct bercakap. Perkataan yang dinanti dan akan disambut dengan senyuman ada "cik apa".

lepas saja SPM, I tak lagi berjumpa dengan cikgu siti, kalau jumpa rasanya dia marah tak sebab I dah lama tak penah juguk dia? :P hopefully tak

sekarang ni memang terasa rindu bangat sama cikgu siti. oleh itu sebagai tanda penghargaan di atas jadi dan pengorbanan cikgu.

Date: 26 October 2010 (Tuesday)
Time: 5.01pm

I ingin melancarkan kata ganti diri/nama timangan/nama manja/nama nomey untuk I to

"cik~apa"

hik! cik~apa undur diri dulu...:D

till then =)






Thursday, October 21, 2010

GEMUK dan bukan GEBUU!

Hi All,

Lately I feel that I am so damn GEMUK! Huh, memang betul-betul tak best bila lelemaks tidak lagi dapat dicover. Sungguh tidak menyenangkan.(euww). Bila ku usulkan perkara ini kepada rakan-rakan, ramai pula yang menafikan I GEMUK! (hmm tuan empunya badan ja yang tau).

Bila badan dah mengalami masalah GEMUK tak terkata ini, mula la terbayang saat-saat indah sewaktu zaman muda remaja. tak la kurus sangat tp lebih kecil berbanding sekarang. I mula mengesan masalah GEMUK ni sejak mengandungkan Amrin Hafiy, berat badan meningkat 2-2.5 kg sebulan. Masalah ini bukan disebabkan baby yang dikandungkan terlalu besar, tetapi nafsu makan I pada waktu tu memang tak dapat dikawal, tambahan pula bila dipengaruhi dengan kata-kata makan saja, kesian "Baby Lapar", "Ala~ takpa, makan ja lepas bersalin sure kurus!". Sungguh dukacita bila lahir saja Amrin Hafiy, I tetap maintain GEMUK! (uwaa) even I breastfeeding Amrin Hafiy until his 9 mths age.

Disebabkan tidak mahu terlalu memberi tekanan pada diri ini, I telah memberi tempoh selama 9 bulan selepas bersalin untuk mendapatkan bentuk badan yang asal. (penat jugak la telinga ni bila ramai yang mengatakan "Waahhh, makin berisi ya sekarang"... (takpa sabar-sabar).. Kekentalan dalam diri ni makin bertambah, sebab nak mengantikan puasa sebulan (berpantang bulan Ramadhan) dan disambung pula dengan puasa ramadhan yang lepas,YES, akhirnya, turun lagi 5kg dan kembali ke berat badan asal before my 1st pregnancy!

and now, after Raya... I become worried again.  lelemaks dah mula berleluasa semula!mau tidak nya lately Mr.Syg and I dah tak menjamu selera di luar. Jadi jawapanya I kena la masak sesampainya di rumah dari office. Tau la bila masak sendiri, nak kena la habis kan. (sungguh berselera). Ha ni hidangan yang sungguh lazat untuk last nite...hari-hari lain you all tak tengok lagi...bup bab air liur tu nanti. mana tak GEMUK...




Bila pagi breakfast tidak ditinggalkan,
Bila tengahari lunch pula terpaksa makan,
Bila malam dinner sudah tentula sakan,
Bila GEMUK seantero Malaya aku kecohkan!

So, pasni hopefully dapat maintain kecik sket daripada sekarang...kurus sangat I tak gemoo (hik)

::baruja nak ending entry ni Mr. Syg baru call tanya "Nak nasi lemak tak?" wahh sedapnya! gemuk pun gemuk la!

till then :)


Monday, October 18, 2010

my best friend's wedding

 Hi All,

Special Entry is for 
Anny Shahril

Last Saturday on 16/10/2010 I was attended 1 grate-peaceful ceremony. Wedding reception with only 1 table and 10 chairs left! Oh no, how could this thing happen?a~ha...what to say, we've been their after everything done and people start packing things and the bridegroom are ready for outdoor photo shoot. (lambat) ::presumption: we're the last guest rite?

Even we’re late but we so lucky been accompanied by En. Shahril and Pn. Anny while enjoying the Nasi Minyak and this is one of the reason why we came late :D). Pengantin sure nyampah je rite? yala..at least we can make them remember that we've attended their big day! Horeeyyy…(suke sendiri)

Pn. Anny looks so gorges and pretty while En. Shahril look so tampan in purple color. 

For both of you; Congrats and we’ll pray for your Endless love...

Here's some picture that I snap on that day..

En. Groom n Mr. Syg


Pn. Bride and I
3 ladies with 1 macho boy

Next year + 1

Macho boy in center




mummy tetap vogue!
till then...;)


Hafiy 1st Hair cut and go Bald?!!!

Hi All,

Bertemu lagi kita kali ini setelah lama menyepi, (takda bahan). Kali ni ada cerita menarik tentang Amrin Hafiy diserang shaving machine kat kedai mamak pada malam jumaat bersamaan 15hb October 2010. Keadaan agak terkawal pada malam tersebut kerana Amrin Hafiy memberikan kerjasama yang amat memuaskan kesemua pihak. Fantastic!!!

Actually we're planned to cute his hair dah lama, but sometimes rasa mcm sayang pulak dengan rambut Amrin yang halus (hanya gunakan jari tu). But after a few months we (Mr. Syg n me) discuss about this, then we've decided to bald his head. Well, actually just to let him has a dense hair, pasni bley la mummy buat rambut helmet utk Hafiy!

Let's take picture with Hafiy b4 he turn to bald head.

Mummy sayang Hafiy


So, poject dilancarkan pada Jumaat malam Sabtu selepas magrib. Amrin has gave full co-operation to mum & dad and especially barber man so that everything goes smoothly.. and hasilnya Alhamdulillah sungguh memuaskan hati.


Nervous
Hafiy's wrinkled his face while barber man cut his hair and he just silent. (kesian mummy tengok). Cayalah sayang mummy you are so clever!

Rasanya cukur rambut Hafiy kali ini lebih mudah jika dibandingkan dengan 1st time cukup jambul...

This is the amazing video:

video
Mummy bagi upah susu yang dibancuh oleh daddy untuk bijak mummy ni!


Tidur ya sayang...:)

till then :)

Related Posts with Thumbnails