Wednesday, September 29, 2010

OH!

Location: Saujana Utama

Hi All,

Hari ni I macam boring tak tau nak buat apa? so dikesempatan ini elokla hendaknya I cerita serba sedikit tentang  OH yang diadakan weekend hari tu ...(chee, xsabar dahni nak cerita!).

thank to all yang sudi datang OH kami pada hari tersebut...:) mmg tetamu yang hadir tak putus² 12 to 12 :D
gumbira rasa hati melihat makanan yang disajikan habis dilayan oleh tetamu yang sudi hadir..:)
Menu confirm pada hari tu:
Nasi tomato (ayam masak merah/ kurma daging),
Laksa Saujana Utama
Nasi impit

Nak ckp bab makan sure takan habis, part paling best apabila kawan² ex-IEM sudi meluangkan masa bergambar mcm nak gila. Member UTM pulak Ain sorg ja yg available aritu, thank sgt kerana sudi hadir.
Ramai lagi kenalan lain yang menggamatkan suasana pada haritu, kamu mmg BEST! kepada yang tak berkesempatan nak datang, takpa next year Insyallah I arrange lagi ye..(moga dipanjangkan umur).

dah la, setakat ni dulu ...kita ushar gambar² je la ek??

Till then..:D

Sara, with her glassless..so swit!

Geng Ex-IEm yg gegila!



Setelah sekian lama, dapat juga bergambar bersama.


tidak akan melepaskan sedikit pun peluang hebat ini..(bergambar bersama²)

our last guest :)







Wednesday, September 22, 2010

Ada open house pulak ke?

Hi All...

Best tak dah tak payah puasa? Tp rindunya bulan Ramadhan, coz mengenangkan nasib I yang terpaksa menggantikan puasa selama sebulan dan terus bersambung dengan puasa Ramadhan. Tapi sekarang dok terpikir nak menggantikan puasa pulak, best jugak klau dpt ganti sekarang, at least dapat juga pahala puasa 6 ni..

In my previous Post I ada mention yang NO OPEN HOUSE. Tp bila fikir² blk tak shoq pulak klau tak buat Open Hse..sebab tahun lepas dah buat. Semua kawan² pula sibuk bertanya "bila nak buat open house?" tak sampai hati pula nak cakap takda :P So dengan ini I and Mr.Syg dah decided nak buat this Weekend on Saturday 25 September 2010 bermula jam 11am sampai la ke tgh mlm (klau lambat kita layan megi ja). Ha...apa lagi, klau dah baca maksudnya saya dengan berbesar hati la menjemput u all sekali..ni Addrs ye : 143, SBCR, Saujana Utama, Sg Buloh.

Nak masak apa kan? Senang ² I plan nak buat nasi tomato ja cam menu last year, add-on la apa kudap² (tidbits) bg lenguh lagi mulut nak kunyah. =) Harapan hatiku menjadila masakan ku nanti =D
Kuih raya mmg la takda, ingat nak tapau dari Alor Star ke Saujana Utama, boleh pulak memory lost time tu. Nampak gayanya mcm kena pinjam ja kuih kat jiran sebelah! (patut kah?)

Barang persiapan utk masak baru nak pegi carik harini since ada pasar malam setiap Rabu kat Saujana, harap tak hujan la senang skit nak borong nanti. (list tak payah kot) pakai kepala otak geliga I je nak mengingat semua brg yang nak dibeli. ngeh..ngeh..ngeh!

So, kita tgu saja la sabtu ni tgk apa agaknya nak jadi ..

Ha...jgn baca saja! datang tau! u are invited!

Till then..
=)

daaa


Wednesday, September 8, 2010

Aidilfitri Menjelma...Ramadhan dirindui...

Hi All,

Eeh..Eh...kejap je dah nak abish puasa kan? esk da last ...esk pun i dah start cuti, tak sabar nak abiskan saki baki harini di office..(Boring..*) jiwa raga i dah campakkan ke Kedah, terbayang rendang daging mak yang pasti meletup! This year nak kena cover makan byk², sbb last year almaklumlah beraya selepas berpantang. (haha..larat ka?*)

This year juga merupakan th ke 2 beraya bersama Honey bunch n Mr.Syg. Tp lainya kalini raya 1st kena pulak turn Mr. Syg, so terpaksala beraya di perak dahulu, 2nd raya baru blk ke Kedah ...uwaa..lambat je rasanye...(tabahkan jiwa*)

tema raya this year: Purple color (mcm suwit*) baju amrin hafiy, last year punya. mum n dad kena jimat cermat...selagi boleh pakai kita tak payah bli ya baby! baju baby pun cantik lagi...=D untungnya color pun sama purple cuma tone ja lain skit! (kira ok la tuh*).

Kuih raya mmg i tak bli dan tak juga bikin sendiri...lagi satu cara berjimat.mkn ja kuih di rumah ibumertua ku itu. blk kedah pula dah boleh mkn Tat Jem Rapuh Kak na..(tgk kat FB cam terliur ja*).

Jemputan open hse baru ada dua stakat ni ...yang lain i taknak tgu jemputan (kita redah ja*). nama pun raya kan?? Bercakap mengenai open hse, i plan this year tak mau buat (malas kemas*). beraya jela rumah kawan² yg ada dulu. tp those yg free n nak dtg rumah tu, sgt² la dialukan. (tp koling² dulu ya).

Akhir sekali, I nak ucapkan;

"Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua, Maaf Zahir Dan Batin, semoga hari raya yang mulia ini memberikan sejuta kebahagian dan kecerian buat semuaaa....

sebelum tu, saksikanlah video dari i utk semua peminat...:D

video


Till then,

=)

Related Posts with Thumbnails